Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

Bij de Volksuniversiteit Gorinchem kun je maar liefst 7 verschillende talen volgen! Duits,  Engels, Frans, Italiaans, Portugees,, Spaans maar ook Russisch. Onze ervaren en enthousiaste docenten brengen je de taal graag bij, of je nu beginner bent of (ver)gevorderd!  Voordat u zich aanmeldt voor een taalcursus is het goed om te weten voor welk type taalcursus u zich inschrijft.

  1. Als er gesproken wordt over Frans 1, wordt hiermee het eerste cursusjaar van Frans bedoeld. Deze cursus is bedoeld voor een ieder die nog nooit iets aan Frans gedaan heeft. Staat er een 2 achter, dan is dit het tweede cursusjaar van die cursus. U moet dan al iets van die taal onder de knie hebben. Als u niet goed weet welk niveau het beste bij u aansluit, volgt een gesprek met de docent. In overleg met de docent wordt bekeken op welk niveau u het beste kunt instromen.
  2. Bij de cursussen Conversatie wordt er vanuit gegaan dat u de taal minimaal op MAVO/ VMBO niveau beheerst. Deze cursussen zijn éénjarig en bedoeld voor gevorderden die hun taalkennis levend willen houden. Mocht u geen MAVO/ VMBO diploma hebben en toch menen aan de conversatielessen te kunnen deelnemen, kunt u ook het beste contact opnemen met de docent.
  3. Tenslotte zijn er de cursussen ”op vakantie”; een eerste kennismaking met de taal en gericht op situaties die u op vakantie vaak zult tegenkomen.

Ons buurland Duitsland is de belangrijke handelspartner van Nederland maar ook een belangrijke vakantiebestemming voor de Nederlanders. Tijdens uw  schoolopleiding heeft u wellicht al Duits leren spreken en schrijven en hierdoor basiskennis Duits opgedaan. Veel cursisten willen echter beter Duits leren spreken om tijdens de vakantie goed te kunnen communiceren. Een cursus Duits bij de Volksuniversiteit Gorinchem zal u helpen om de taal beter te leren begrijpen.

Lees meer
Binnenkort: Duits
Duits op vakantie 10 x op Do. 06-02-2020 20:30 - 22:00

De Engelse taal is een belangrijke wereldtaal. Met een cursus Engels leert u de Engelse taal beheersen, waardoor u  met vele mensen over de gehele wereld kunt communiceren! Dit is niet alleen handig tijdens vakanties, maar ook voor zakelijke doeleinden, studies en stages is een cursus Engels van onschatbare waarde. Schrijf u vandaag nog in voor een van de vele cursussen Engels uit het aanbod van de Volksuniversiteit Gorinchem.

Lees meer
Binnenkort: Engels
Engels op vakantie 10 x op Di. 28-01-2020 20:30 - 22:00

Frans is een taal die mooi klinkt en heerlijk in het gehoor ligt. Het wordt niet voor niets de taal van de liefde genoemd. Frankrijk trekt jaarlijks vele Nederlandse toeristen, maar ook de Franse cultuur, familie - of zakenrelaties en de mogelijkheden van studie of stage in een Franstalig land wekken bij velen de behoefte om de Franse taal te leren spreken en verstaan. U bent hiervoor van harte welkom bij de Volksuniversiteit Gorinchem. Bienvenue!

Er worden momenteel 6 cursussen Frans aangeboden:
-  5 cursussen niveau 1 t/m 5  (24 lessen per seizoen, van eind sept. tot ca. eind maart)
-  1 cursus Frans op vakantie (10 lessen, van ca. febr. – april)

Niveaus:
Frans op vakantie                : beginners
Frans 1                               : beginners (en evt. vervolg op Frans op vakantie)
Frans 2 t/m 5                      : vervolg op vorige cursus of instromen op uw eigen niveau

Als u uw niveau zelf wilt inschatten, dan kunt u misschien de website nubeterfrans.nl proberen. Daar krijgt u per e-mail elke dag 4 vragen over het Frans. U kunt kiezen uit 3 niveaus.  Dit geeft misschien een indicatie bij welke groep u het best thuishoort. 

U mag ook aan het begin van het seizoen aanschuiven bij meerdere lessen/tijden/avonden, zodat u daarna zelf besluit bij welke groep u het liefst aansluit. Wij raden u aan nog geen studieboeken aan te schaffen zolang u niet weet welke lessen u gaat volgen.

Lees meer
Binnenkort: Frans
Frans op vakantie 10 x op Di. 04-02-2020 19:00 - 20:30

Italië is een prachtig mediterraan land dat bekend staat om haar mode, kunst, heerlijke eten en prachtige landschap. Het is daarom niet verrassend dat jaarlijks ruim 700.000 Nederlanders Italië als vakantieland kiezen. In Italië spreekt men Italiaans of zoals de Italianen zeggen: Italiano. Tijdens een cursus Italiaans bij de Volksuniversiteit Gorinchem leert u zich verstaanbaar te maken in het Italiaans. Graag tot ziens, arrivederci!

Lees meer
Binnenkort: Italiaans
Italiaans op vakantie 10 x op Do. 06-02-2020 20:30 - 22:00

Doordat Portugal in het verleden veel delen van de wereld heeft veroverd is Portugees niet alleen de officiële taal van Portugal maar ook van meerdere Afrikaanse landen en van Brazilië, hoewel de uitspraak en de grammatica wel verschilt bij Brazilianen. Gaat u op vakantie naar een van de Portugees sprekende landen? Of gaat u voor werk of familiebezoek naar Portugal en wilt u zich verstaanbaar kunnen maken? Dan is deze cursus beslist iets voor u!

Lees meer
Binnenkort: Portugees
Portugees op vakantie 10 x op Di. 04-02-2020 20:30 - 22:00

Rusland is qua oppervlakte het grootste land ter wereld, verdeeld over Europa en Azië. Russisch leren wordt in het algemeen als lastig beschouwd omdat in het Russisch gebruik wordt gemaakt van het Cyrillisch alfabet (Азбука). Bent u echter eenmaal op weg, dan zult u merken dat het leerproces steeds makkelijker en sneller gaat. De Russische taal is een logische taal. Tijdens onze cursus Russisch leert u zich de taal op structurele wijze eigen te maken.

Lees meer
Binnenkort: Russisch
Russisch 2 24 x op Do. 26-09-2019 19:00 - 20:30

!Hola! Spaans is op het Chinees na de meest gesproken taal ter wereld. De taal wordt niet alleen in Spanje gesproken maar ook bijna in heel Zuid- en Midden -Amerika. Door Spaans te leren kunt u zich dus redden in heel veel verschillende landen! Maak kennis met uitspraken, het alfabet en leer eenvoudige en toch zeer effectieve gesprekjes te voeren in het Spaans. Schrijf u in voor een van onze boeiende cursussen Spaans en maak u deze wereldtaal eigen

Lees meer
Binnenkort: Spaans
Spaans op vakantie 10 x op Ma. 10-02-2020 19:30 - 21:00