Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM 323

Mindful communiceren

Mindful communiceren
Cursuscode: MEM 323

Mindful communiceren

Spreken vanuit je hart

 In deze training, die een vervolg is op de Mindfulness training, werken we met het model van Geweldloze Communicatie van de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg. We oefenen o.a. met waarnemen zonder te oordelen, het verhelderen van onze gevoelens en behoeften en het doen van een verzoek.

Het (h)erkennen van onze werkelijke gevoelens en behoeften is nodig om onze wensen en grenzen aan te kunnen geven. Pas als we zelf weten wat we voelen en willen, kunnen we dit naar anderen toe verwoorden. Dit vraagt een onophoudelijk gewaarzijn (mindfulness) van wat zich van binnen afspeelt.

 Aan de hand van het model leren we onze gevoelens en behoeften daarbij zo verwoorden dat wij hier zelf de volle verantwoording voor nemen. Door anderen niet verantwoordelijk te stellen voor wat er in ons leeft (door geen verwijten te maken) kan er bij hen ruimte komen te luisteren in plaats van in de verdediging te schieten.

Het hebben gevolgd van de Mindfulness Training is een pré, echter niet noodzakelijk om deze training te volgen. De training bestaat uit 13 avonden, om de 14 dagen, op de maandagavonden, te beginnen op 23 september.

 

 

Maandag 26 oktober 2020
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 99,00
Mw. docente E. (Elly) de Leon-van der Vlugt
19:30 - 21:30
Locatie: Da Vinci College (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
docente E. (Elly) de Leon-van der Vlugt
docente E. (Elly) de Leon-van der Vlugt